PORTANADONS

CAFÈ TERTÚLIA. PARLEM DE PORTEIG?
Adreçat a famílies amb infants i embarassades.
Durada: 2h30´
Els nadons només néixer necessiten el contacte per sobreviure, embolcallats 24h durant 9 mesos (o de vegades menys) de contacte, tacte, moviments, sorolls, olors… al néixer han de sentir aquesta protecció d´alguna manera… tenint a la mare (pare o en el seu defecte, altre persona) ben aprop.
Al Cafè-Tertúlia es proposa una xerrada amena, tot gaudint d´un got calent, sobre el perquè portejar: història, beneficis… A més, parlarem de les diferents opcions de portanadons ergonòmics que es poden trobar al mercat, practicarem i veurem com escollir un bon portanadó adequat a cada situació familiar.

XERRADA: PARLEM DE PORTEIG?
Adreçada a sanitaris, educadors, cuidadors… i a tota aquella persona interessada en el món del porteig com a eina per crear vincles afectius amb els nostres infants i poder-ho posar a la pràctica en moments puntuals (depenent la relació amb l´infant) o, tenir el coneixement per poder-ho oferir com a eina i parlar-ne a les famílies dels infants (pacients, alumnes…)
Durada: 1h


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Portar als nadons a sobre és la cosa més natural del món. No és una moda: Els nadons tenen aquesta necessitat, venen així: DE FÀBRICA!!
Així doncs, agafem-los, tinguem als nostres petits ben a prop!! 

Els portanadons ens ajuden en aquesta tasca i en cobrir aquesta necessitat bàsica.Els nadons volen estar a sobre, ho necessiten i, el portanadó permet que ho fem de forma constant, ja que ens dóna llibertat de moviments.

Nosaltres ens sentirem més a gust, tindrem més llibertat de moviments, ens facilitarà els trajectes tant a la muntanya com a la ciutat quedant lliures de barreres i zones inaccessibles amb un cotxet, podrem conéixer més aviat als nostres nadons, podrem cobrir les seves necessitats de forma més immediata, ajuda a segregar oxitocina (beneficia doncs la lactància materna), enforteix els vincles pare-mare(portador)-nadó, tonifica la musculatura de l´esquena (el portanadó reparteix el pes del nadó), el nadó es sentirà més segur i com a tal plorarà menys, la posició vertical va bé per al sistema digestiu immadur del nadó (alleujant els ¨còlics¨i els gasos), els nadons són més sociables, ja que estan inclosos a la vida quotidiana de la família, participant del que l´adult fa (passeig, converses amb d´altres...), tenen un millor desenvolupament psicomotor (el constant balanceig genera en els nens millor equilibri i millor control postural, degut a que el seu cos es va adaptant al nostre)... aquests són alguns dels beneficis que trobem al portejar a un nen/nadó, hi ha beneficis pel nadó i també per la persona que el cuida.
No obstant, a l´hora de portejar em de ser molt curosos i fer-ho correctament. Malauradament al mercat no sempre trobem portanadons correctes, ergonòmics i que tinguin la seguretat que exigeix un portanadó i que hagi passat doncs, els controls de qualitat que el facin segur. A més, tot i escollir un portanadó ergonòmic després l´hem de col.locar de forma correcte i segura: les instructores de portanadons tenim aquesta funció!!!

Cap comentari:

Publica un comentari