Qui sóc?Sóc mare d´una petita flor, d´un petit príncep, d´una gran persona que ja desde el ventre m´ha ensenyat tantes i tantes coses i, em fa aprendre i créixer com a persona dia rere dia!! Però com a ell li agrada més....sóc mare del meu BALDUFETA I JA ESTÀ :-):-)!!

Sóc filla, germana, amiga.... i mare desde el 2010 quan va començar a créixer a dins meu en Nil, que va néixer i el vaig poder acaronar i tenir entre els meus braços per primera vegada el 4 d´agost de 2011....

En Nil em va anar ensenyant i em segueix mostrant cada dia el que necessita: braços, amor, tendresa, respecte, aliment, contacte.... Vaja, el que necessitem totes i tots quan som grans també! I .... és que si mirem la natura ho veurem clar.... som mamífers!!

Amb ell vaig conéixer una altra manera d´entendre la criança, un món totalment desconegut per mi....

Vam portejar desde el primer moment (encara ho fem!!) quina meravella sentir-nos a prop, sentir el batec dels nostres cors i relaxar-nos fins a quedar-nos adormits.... Vam aprendre els patrons del control d´esfínters i vam poder treure el bolquer ben aviat... sense atabalar-nos si l´havíem de tornar a posar.... La introducció d´aliments la vam fer de la forma més natural: a trossos i tots igual....

i així hem anat fent amb tot... ell em donava la informació i jo em deixava portar.... desde el moment en que el vaig tenir entre els meus braços i va començar a xumar al meu pit... vaig aturar al meu cap perque el meu cor comencés a dir la seva.....

Ara segueixo aprenent del Nil, de les moltes persones, sobretot grans dones i professionals amb les que m´he anat trobant en aquest camí tan màgic i especial, segueixo gaudint i aprenent d´aquest camí amb les formacions que vaig fent i he realitzat: d´instructora de portanadons, d´educadora de massatge infantil, la formació de doules, l´educació viva, assessora de lactància... i, aprenent i gaudint setmana rere setmana de les mares, nadons, nens, pares... que em vaig trobant a l´Espai Familiar La Lluna del qual sóc cofundadora i, de les famílies amb les que comparteixo els diferents cursos i tallers.

I així passet a passet, mica a mica, el meu fill va creixent i jo també com a persona.... creixent i aprenent cada dia!!


M´he format com a Educadora de Massatge Infantil amb l´Associació Espanyola de Massatge Infantil (AEMI), tenint la sort de tenir com a professora a la Mercè Simó, fundadora d´AEMI. Segueixo aprenent i assistint a les diferents formacions complementàries que ofereix l´Associació per aprofundir més en el món del tacte i en reforçar el vincle educadors-pares-família/nadó-nen@: Contes Sobre la Pell, Musicoteràpia....
He participat, a més, a les Jornades que es van celebrar en motiu del XX Aniversari d´AEMI, amb ponències a càrrec de professionals com la mateixa Mercè Simó (fundadora d´AEMI), Inger Hartelius (formadora de l´IAIM), Maria José Cantero (Doctora en Psicologia i Profesora titular del Departament de Psicologia Evolutiva i de l´Educació de la Universitat de València), Catherine L´Ecuyer, el doctor Adolfo Gómez Papí, entre d´altres formadors i educadors d´IAIM-AEMI.

Pel que fa al món del porteig he aprés, sobretot, com portejar de forma segura i correcte, gràcies a la Formació d´Instructores de Portanadons amb la Susanne Lenk, a l´escola de portanadons Llévame Cerca.

He realitzat la formació d´Assessores de Lactància (FEDECATA), tenint la sort d´aprendre i gaudir amb els diferents professors i ponències a càrrec de professionals com en Carlos González, Luís Ruíz Guzmán, Adolfo Gómez Papí, Julio Basulto, Alba Padró, Anna Morales, Rosa Jové, Inma Pablos, Neus Querol... entre d´altres professionals.


I, com que en el món de la criança és de vital importància com acompanyem als nostres infants desde el moment de néixer i a mida que van creixent i fent-se persones adultes, he realitzat el Curs d´Introducció a l´Educació Viva, per conéixer i aprendre de grans persones i professionals con el Jordi Mateu Zorita, fundador del CRAEV. Al llarg de tot el curs m´he quedat bocabadada escoltant les seves paraules, el seu saber estar, el seu saber transmetre.... I, és que amb persones com ell, és fàcil, entendre com hem d´acompanyar als nostres infants, nadons-nens-nenes que un dia esdevindran adults i, seran el reflexe de com ha sigut i han viscut la seva infància i com els hem acompanyat.

A més, mica a mica, vaig realitzant la Formació de Doula a Birth Art International (BAI). Formació que em permet fer un treball personal i, entendre com acompanyar a les famílies en les diferents etapes d´embaràs, part i pospart. Conceptes i maneres de fer i acompanyar que hem serveixen en el meu dia a dia, ja en el terreny personal com també, en l´acompanyement i el saber estar a l´hora de fer els diferents tallers com a Educadora de Massatge Infantil, de Portanadons o qualsevol dels assessoraments de lactància o consultes/cursos/tallers/xerrades de El Meu Baldufeta o dins de l´Espai Familiar.

Abans d´haver realitzat totes aquestes formacions i quedar immersa en el món de l´Acompanyament i la Criança respectuosa, vaig fer la Formació de Monitora en el Lleure Infantil i Juvenil (treballant de monitora en Menjadors escolars, casals d´Estiu i Colònies i com a voluntària en Centres d´Infants amb ¨Risc Social´). A més, vaig realitzar diversos cursos d´Acompanyament a persones en situacions específiques (persones grans, en situació de dependència...) i el Curs d´Introducció a la Llengua de Signes, per poder desenvolupar la meva tasca com a voluntària amb infants, immigració i persones grans més acuradament.

Sóc Tècnica en Jardineria, formació que vaig fer després d´haver iniciat varies vegades la Diplomatura d´Educació Social i, per mil motius de la vida, mai poder continuar. Amb el CFGM de Tècnica en Jardineria, vaig conéixer una altra manera d´Acompanyar a les persones. I vaig orientar-ho molt cap a la Inserció o Acompanyament a persones amb algun tipus de discapacitat o a persones en situacions específiques.

La part més artística és fruit dels anys que vaig estar fent teatre a l´Institut, fins i tot una vegada havent finalitzat els meus estudis i, dels anys que vaig gaudir ballant danses del món i, amb totes dues arts poder ficar-me en la pell d´una altra persona. He imaginat, inventat i creat d´altres personatges a través de l´escriptura i, és q escriure ha sigut desde ben petita una passió on volcar sentiments, recórrer móns màgics, viatjar, somniar, transmetre valors, parlar de les emocions... (Alguns dels contes de les meves sessions són històries escrites per mi mateixa),

Com podeu veure en la meva trajectòria, abans o després de la Maternitat, podreu observar que sempre he estat immersa d´una manera o d´una altre en el món de l´Acompanyament en les diferents etapes de la vida.

Sóc una ànima inquieta de mena i, sempre em carrego més del que puc probablement... però és que no vull deixar perdre cap de les oportunitats que em dóna la vida i les vull gaudir i aprofitar a tope!!! Així que sempre que puc em reciclo, assisteixo a Jornades interessants, Fires, Formacions, Xerrades...
 
De fet, he anat picant d´aquí i d´allà, sempre entorn les persones i la natura... sempre he pensat que és algo que porto a dins, és part de mi, la meva vocació!!!

Cap comentari:

Publica un comentari